loader
Кредити с ипотека - олекотена и сигурна процедура!
Image

До 31 август може да се кандидатства за безлихвен кредит по програмата на ББР

До 31 август 2021 г. ще може да се кандидатства за безлихвен кредит за физически лица по програмата на Българската банка за развитие, съобщиха от институцията.

Безлихвеният кредит, гарантиран от Българската банка за развитие, е предназначен за хора, които не могат да упражняват професията си заради Covid-19 или дейността им е силно затруднена заради пандемията, припомнят от банката. Заемът е без такси и комисионни, а максималната сума е 6900 лева. Максималният срок на погасяването им е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. В момента се водят работи по анекси на договорите с банки - партньори, които все още имат свободен ресурс.

Удължено е и действието на Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на предприятията, пострадали от пандемията. Срокът за включване на кредити в гарантирания портфейл е до 31.12.2021 г. Фирмите могат да кандидатстват за финансиране до 20.12.2021 г.

Програмата е отворена за всички сектори на икономиката и се прилага от търговските банки-партньори за цялата територия на страната. ББР предоставя гаранционно покритие в размер на 80% от главниците на всеки от кредитите по мярката.

До този момент Българската банка за развитие е одобрила за гарантиране кредити за над 559 млн. лв. по двете държавни антикризисни програми. Със средствата са подпомогнати 52 320 физически лица и е дадена възможност за финансиране на над 1800 компании.

 

Източник: https://bnr.bg/