loader
Кредити с ипотека - олекотена и сигурна процедура!
Image

Финансовото здраве на българина е различно

Финансовото здраве на българина е различно, или по думите на Георги Захариев, съосновател на Finance Academy, то е разделено "на няколко свята".

Това е така, защото информираността на хората в големите градове е по-висока, отколкото на тези в икономически не толкова развитите по-малки населени места.


"Имаме хора, които участват изключително активно в най-модерните финансови инструменти, като например криптовалутите и паралелно с това имаме хора, които крият под дюшека си още кеш", сподели пред БНР Захариев.

Той допълни, че поради това имаме бум в сферата на бързите кредити както и, че "Ръстът на бързите кредити не можем да кажем, че са обвързани с повишаване на финансовата грамотност за голямо съжаление".

По думите на финансиста, сегашното време е уникално от гледна точка на това, че благодарение на интернет и технологиите разполагаме с много информация. Това според него е и времето, когато трябва по-бързо да се адаптираме, но и много добре да филтрираме информацията в интернет за да не попаднем на измама.