loader
Кредити с ипотека - олекотена и сигурна процедура!
Image

Как се отразява на пазара на имоти поскъпването на материалите

"Данните на Националната статистика не показват ръст в цените на имотите". Това отбеляза пред БНР Добромир Ганев, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти":

"И през изминалата седмица имаше доста изказвания на колеги от Асоциацията на предприемачите, в които те коментираха, че покачването на цените в сектора на материали, суровини, технологии е драстично и то няма как да не влияе на цените на имотите, но ние трябва да черпим данни от Националния статистически институт. Там данните за първото тримесечие мисля, че все още не са излезли, а за последното показват, че ръстът на цените в страната, индексът на ръста на цените на имотите е около 10-11%".

"Интересът на българските граждани към закупуване на имоти не е намалял, дори след започване на кризата с войната в Украйна", добави Добромир Ганев:

"Официалните данни от Агенцията по вписванията ще покаже дали и колко е ръстът на обема от сделки за имоти. Може и да не покаже много голям ръст, но така или иначе българите не са охладили своето желание да защитят спестяванията си през някакъв тип актив. Много често това става през закупуване на жилищен имот".

 

Източник: https://www.pariteni.bg/