loader
Кредити с ипотека - олекотена и сигурна процедура!
Image

Кредити за малки фирми при 5% самоучастие ще отпуска ББР

Българската банка за развитие (ББР) обнови условията по програмата си в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд в подкрепа на малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартиращите предприятия в производството, съобщи ББР.

Кредитите за бизнеса и креативните професии вече са с намалено до 5 процента самоучастие, а срокът за кандидатстване е удължен до 30 юни 2022 година.

Програмата на ББР "Business:Creative:StartUP" осигурява финансиране на едни от най-засегнатите от пандемията сектори с преференциални лихви и по-ниски от стандартните изисквания за обезпечение и самоучастие.

Размерът на отпусканите кредити за творчески бизнеси е до 500 000 лв. Стартиращите компании могат да се възползват от финансиране до 250 000 лв., без да е нужно да залагат имуществото си, като гаранция ще бъде закупеният актив.

Малките и средните предприятия от всички сектори, които не попадат в другите два сегмента, също могат да кандидатстват за заем при по-добри условия: от 100 000 до 5 млн. лева, за срок до 10 г. и гратисен период до 18 месеца.

До момента по програмата в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд са отпуснати кредити на обща стойност почти 3 млн. лв. Компаниите, които са получили подкрепа, оперират в сферата на производството и търговията, а една от тях е стартираща - регистрирана е в средата на миналата година и се занимава с рециклиране на пластмаса.


Нуждаещите се от финансиране компании вече могат да подават заявления за кандидатстване онлайн или на място, в офиса на ББР в София.

 

Източник: https://www.pariteni.bg/